Kavos

Kavos kilmė

Skonis ir aromatas, nulemtas pupelių kilmės ir skrudinimo intensyvumo

GVATEMALA

Pirmieji kavą į Gvatemalą atgabeno Jėzuitų misionieriai apie 1750-sius metus. Pagrindine Gvatemalos kavos sėkmės priežastimi laikoma jos geografinė padėtis: kavos plantacijos, įrengtos nuo 1600 iki 16000 pėdų aukštyje, pavėsinguose slėniuose, kur bręsta nuostabios, turtingos struktūros Arabica kavos pupelės. Kava yra pagrindinė Gvatemalos eksporto prekė – tai pagrindinis pajamų šaltinis beveik 25 proc. šalies gyventojų.

Ypatingas skonio gilumas, pereinantis iš vaisiškai saldaus, su gilesnėmis kakavos prieskonio natomis, tai viena populiariausių kavų Whittard kompanijos siūlomame asortimente.

KENIJA

Kenijoje auginama kava ko gero idealiausia lengvam skrudinimui, minkštų, ryškių, vaisinių natų su lengvu šerbeto saldumu. Didžioji dalis kavos Kenijoje išauginama mažuose kooperatyvuose, o geriausios rūšys atkeliauja iš centrinio regiono, nors pastaruoju metu sparčiai populiarėja ir vakarų regionas. Whittard kompanija savo kavą tiekia iš centrinio Nyeri regiono, kur turtingame raudoname dirvožemyje aplink užgęsusį vulkaną Mont Kenya dera neabejotinai puikūs augalai.

KOLUMBIJA

Kolumbija garsi savo itin aukštos kokybės drėgno apdorojimo Arabica pupelėmis, o šalis yra trečia pagal dydį kavos eksportuotoja pasaulyje, po Brazilijos ir Vietnamo. Kavos plantacijos, išsidėsčiusios Andų kalnų papėdėse, gaubiamos ypatingo mikroklimato, kuris ir subrandiną tą platų, įvairiapusį skonio ir kvapo diapazoną, priklausomą nuo derliaus subrandinimo laikotarpio skirtingame regione, nuo sunkokos, šokoladinės su varijuojančiomis uogų natomis.