White Peony

White Peony

Garsi dėl savo subtiliai salsvo ir gaivinančio skonio, baltoji arbata gaminama iš surinktų jaunų pumpurų ir pirmųjų dviejų lapelių ir lengvai apdorotų: lapeliai išdžiovinti uždarose patalpose, kur kontroliuojama temperatūra ir drėgmės lygis.

Baltoji arbata pirmą kartą buvo pagaminta Kinijoje Fujian provincijoje, valdant Quing Dinastijai, ir speciali šios arbatos krūmų veislė buvo auginama iki 19-to amžiaus pabaigos. Autentiška Whittard kompanijos White Peony, dar kitaip vadinama „Bai Mu Tan“ arbata, pirmą kartą sukurta 1922 metais, Fujian (Fudzijan) provincijoje: švelnučiai lapeliai renkami ankstyva pavasarį, ir lengvai apdžiovinami, kad sustabdyti oksidacijos procesus. Skirtingai, nei gaminant juodąją ar žaliąją arbatą, čia nenaudojami jokie mechaniniai procesai (sukimas, vyniojimas ar garinimas) – lapeliai tik vos vos paliečiami, kad išlaikyti tą tobulai lengvą gėlių saldumo skonį.

Pastaraisiais metais baltajai arbatai taip pat priskiriamos sveikatą stiprinančiomis savybės. Sudėtyje gausu antioksidanto EGCG, kuris pasižymi stipriu priešvėžiniu poveikiu, senėjimo procesus stabdančiomis savybėmis, teigiamai veikia odą, akis ir suteikia bendrą žvalumo pojūtį. Arbatoje taip pat netikėtai gausu kofeino – taigi, puikiai tinka ieškant ko nors tonizuojančio.

Kaip teisingai paruošti gėrimą

Vienam puodeliui arbatos (maždaug 200 ml vandens) paimti du nubrauktus šaukštelius (apie 4 g) arbatžolių. Jas užplikinti šviežiai užvirintu vandeniu, atvėsintu maždaug iki 80 laipsnių ir palaikyti apie 2-3 min., priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo. Idealiai temperatūrai rekomenduojama nekaitinti vandens iki pilno virimo, arba palikti užvirintą vandenį 3-5 minutėms, kad atvėstų.

Klausti dėl produktų asortimento ir kainų