Jasmine

Jasmine

Tai kiniškos arbatos meno kūrinys, kvapnūs lapeliai su lengvu jazminų dvelksmu, buvo žinomas jau ankstyvame 5-jame amžiuje, tačiau išskirtiniu jis tapo Mingų dinastijos valdymo metais (1368 – 1644), suteikus pirmenybę palaidos arbatos gamybai, ir tuo paskatinus arbatos amatininkus eksperimentuoti. Sukurta kaip Kinijos elito gėrimas, ši arbata buvo ruošiama griežtai tik Imperatoriškiesiems dvaro rūmams ir pateikiama Imperatoriui.

Whittard kompanija tiekia šią žaliąją arbatą iš atokių plantacijų Kinijos pietuose. Lapeliai renkami ir apdorojami pavasarį ir užkonservuojami iki vasaros jazminų sezono. Jauni, vos pradėję skleistis, jazminų pumpurai nuskinami, tada jie permaišomi su arbata, kad paskleistų savo eterinius aliejus. Procesas kartojamas iki šešių kartų per naktį, kaskart su nauja šviežių žiedų partija. Rezultatas –  ši turtingo aromato, maloniai lengva ir švelni arbata – prabangus vakaro akcentas.

Kaip teisingai paruošti gėrimą

Vienam puodeliui arbatos (maždaug 200 ml vandens) paimti nubrauktą šaukštelį (apie 2 g) arbatžolių. Jas užplikinti šviežiai užvirintu vandeniu, atvėsintu maždaug iki 80 laipsnių ir palaikyti apie 2-3 min., priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo. Idealiai temperatūrai rekomenduojama nekaitinti vandens iki pilno virimo, arba palikti užvirintą vandenį 3-5 minutėms, kad atvėstų.

 

Prekės kodas Prekės aprašymas Pakuotė
Kaina (SU PVM)
009PAK “Jasmine” biri plikoma arbata pakelyje 100 g 10,00

009MAI “Jasmine” arbata maišeliuose be vokelio (50 vnt. pakuotėje) 125 g 7,00

 

Klausti dėl produktų asortimento ir kainų