Gunpowder Green

Gunpowder Green

Kažkada žalioji arbata buvo ir verslininkų ir bohemos pasirinkimas iki juodajai arbatai užvaldant britų vaizduotę. 18-jame ir 19-jame amžiuose populiariausia buvo klasikinė Kinijos „parakinė“ arbata, tiekiama didžiulėse statinėse, dūminio skonio ir standžiai susukta į gumulėlius, primenančius parako granules. Ši senovinė lapelių sukimo technika priduodavo arbatai tam tikro tvirtumo, kuris buvo taip reikalingas siekiant išsaugoti visą jos išskirtinį aromatą ir skonį transportuojant į tolimiausius kontinentus. Dėl šio savo išskirtinumo, (parakinė) Gunpowder žalioji arbata tapo vienu populiariausių eksporto produktų. Ją ypač pamėgo Šiaurės Afrikos šalyse, kur per amžius ruošiama tradicinė mėtų arbata.

Whittard tiekiama Gunpowder Green žalioji arbata yra ypač gilaus ir švaraus skonio su aiškiu, salstelėjusiu ir dūminiu akcentu, nuostabiai išsiskleidžiančiu teisingai ją paruošus.

Kaip teisingai paruošti gėrimą

Vienam puodeliui arbatos (maždaug 200 ml vandens) paimti nubrauktą šaukštelį (apie 2 g) arbatžolių. Jas užplikinti šviežiai užvirintu vandeniu, atvėsintu maždaug iki 80 laipsnių ir palaikyti apie 2-3 min., priklausomai nuo pageidaujamo stiprumo. Idealiai temperatūrai rekomenduojama nekaitinti vandens iki pilno virimo, arba palikti užvirintą vandenį 3-5 minutėms, kad atvėstų.

Klausti dėl produktų asortimento ir kainų